Bike Festival Brabant gewonnen door team van Bart Brentjens; opbrengst € 8.000 euro voor NCFS

 

Bike Festival Brabant gewonnen door team van Bart Brentjens; opbrengst € 8.000 euro voor NCFS

 

ZEELAND – Het Bike Festival Brabant heeft 8.000, euro opgehaald voor het goede doel, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Het sportieve evenement werd afgelopen weekend gehouden in Zeeland. “Het Bike Festival Brabant is een groot succes geworden”, weet Peter van Boekel, een van de medeorganisatoren van het feest. “Dankzij het grote aantal deelnemers, de vele sponsoren en vrijwilligers, kunnen we met een zeer tevreden gevoel op het evenement terugkijken.”

 

In totaal deden er bijna 400 deelnemers mee aan de mountainbike wedstrijden in de diverse categorieën. “Dat aantal is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Maar ook de wedstrijd op de hometrainer heeft veel deelnemers en publiek getrokken. Veel sportievelingen hebben ons goede doel, de taaislijmziekte, volop gesteund. Daar zijn we reuze dankbaar voor”, vervolgt Van Boekel. ‘

 

‘Lekker pittig’

De diverse mountainbike wedstrijden werden gehouden op zaterdag en zondag op het 8,2 km tellende parcours dat was uitgezet op de Maashorst. “Het was een hele uitdaging om dit parcours te fietsen, lekker pittig. Daarbij kon ik me optrekken aan de professionals, die hard fietsen. En het mountainbiken op zich is al heerlijk”, deelt Jens Smits van het Rotary-team zijn ervaring. Hij deed samen met zijn broer ook mee aan de hometrainer wedstrijd. “Dat was een keiharde wedstrijd. 250 meter afleggen in een paar seconden. Het lijkt heel kort, maar je bent bekaf omdat je in dat ene korte moment alles moet geven. En als je dan een waardige tegenstander hebt, is het heel uitdagend”, weet Jasper.

 

Daphny’s Dikke Banden Race

Bij de startlijn van Daphny’s Dikke Banden Race meldden zich heel veel kleine en grotere kinderen. De allerjongsten van drie jaar kwamen aanzetten op hun fietsjes met zijwieltjes en loopfietsjes. Dapper legden ze het parcours helemaal af! Ook de ouderen tot 14 jaar deden hun best om de rondes, onder gejoel van veel ouders en opa’s en oma’s, zo snel mogelijk af te leggen.

 

Team Bart Brentjes wint 24-uurs race

Het BFB werd voor de derde keer georganiseerd in Zeeland. Initiatiefnemer is de Rotary Schaijk – Land Van Ravenstein in samenwerking met wereldkampioenen mountainbiken Bart Brentjens en Daphny van den Brand. Winnaar van de 24-uurs race is het team van Bart Brentjens geworden. Uitslagen en foto’s zijn te zien op www.bikefestivalbrabant.nl.

 

 

geschreven door: Simone van de Wijdeven

Leave a Reply