“Mountainbiken is mijn ding”, interview met Thomas Hemelaar

“Mountainbiken is mijn ding”     Thomas Hemelaar en Bike Festival Brabant

 Schaijk – Op 27 en 28 juni organiseert de Rotary Schaijk – Land van Ravenstein voor de derde keer het Bike Festival Brabant. De komende weken een serie gesprekken met mensen die op een of andere manier betrokken zijn met dit grootst opgezette project. Als eerste de verantwoordelijke voor de organisatie van de 24- uurs race Thomas Hemelaar(19), vierdejaarsstudent CIOS Arnhem, Je bent jong en je wilt wat.

Waarom doe je de CIOS?

Ik wilde graag sporten en leren leidinggeven. Dit jaar studeer ik af als buitensportcoördinator. Je kunt dan denken aan allerlei sporten zoals skiën, raften, klimmen en mountainbiken. Ik werk een aantal weken als skileraar in Oostenrijk. Ik ga ook mijn instructeurdiploma halen voor mountainbiken.

 Hoe raakte je betrokken met het BFB?

Peter van Boekel benaderde onze school met de vraag of we de Rotary niet konden ondersteuren bij de organisatie van het fietsevenement. Onze coördinator op school is daarmee akkoord gegaan. We doen voor het tweede jaar mee.

 Wat is jullie taak?

Als CIOS hebben we het draaiboek in elkaar gezet. Zelf coördineer ik de 24-uurs race. Ik plan de route, zorg dat de juiste materialen er zijn en stuur de vrijwilligers aan. Ik ben er zelf ook het hele weekend bij. Het is tevens mijn eindopdracht voor de CIOS. Het moet dus gewoon goed gaan. Mijn vrienden regelen de dikke banden race en de tourfiets.

 Wat vind je van het BFB?

Ik vind dit als schoolopdracht uitdagend. Afgezien daarvan is het gewoon erg leuk. Het team van de Rotary is enthousiast en de betrokkenen weten van aanpakken. En daarbij is mountainbiken mijn ding. Als we op vakantie gingen vroeger, ging mijn fiets altijd mee. Al van jongs af aan. Natuurlijk is het voor mij ook heel bijzonder om te mogen samenwerken met Bart Brentjens en Daphny van de Brand.

 Wat kun je zeggen over het parcours?

Het parcours is iets rustiger dan vorig jaar. Toen was het echt pittig. Nu zijn er ook stukken asfalt om de fietser even wat rust te gunnen.

Heb je het zelf al gereden?

Ik ga het parcours uiteraard nog wel uitproberen, maar tijdens het BFB weekend, ben ik vliegende kiep en zal ik overal meehelpen en in geval van calamiteiten mensen heen en weer brengen met de Quad.

 Ben je zenuwachtig?

Nee, ik vind het reuze om dit te doen. Op dag zelf hoop ik natuurlijk dat alles goed zal verlopen.

 Wat verwacht je ervan?

Hopelijk meer bezoekers en deelnemers dan vorig jaar, maar gezien de aanmeldingen die we nu al hebben, komt dat zeker goed. Ik hoop ook dat we ons streefbedrag binnen halen voor de goede doelen, oa. de taaislijmziekte NCFS.

Heb je nog een boodschap?

Als je meer informatie wilt, kijk op onze site of kom langs op onze stand in Zeeland tijdens het Glazen huis van 23 t/m 27 april.

 

© Simone van de Wijdeven – april 2015

Kijk ook eens op onze Facebook pagina van het Bike Festival Brabant: www.facebook.com/bikefestivalbrabant of op de website: www.bikefestivalbrabant.nl

 

 

 

 

 

Leave a Reply